dilluns, 21 de maig del 2012

1º dia Praga

La nostre estada a Praga nomes es de quatre dies ,curta pero intensa.
Viatgem amb vueling fins l'aeroport de Praga Ruzyne a 15km. de la ciutat, comprem el bitllet de 90'(1€ i serveix per el metro i per el bus) el bus ens espera (119) ens portarà fins a Dejvicka (20') al costat tenim el metro la linea A fins a Museum (5 parades).
Un petit error ens deixa una parada de metro havans, (Muster) aixo vol dir caminar....
L'avinguda Wenceslao s'ens va fer interminable feia molta calor i el hotel el te-niam  al final de tota l'avinguda.
Tivoli es el nom del nostre hotel, senzill, tranquil i lo millor es la bona connexió amb les lineas de metro. Per cert els bitllets son vàlids des-de el moment que es valid'an, no havans.

Deixem les maletes al hotel i amb el plano a punt començem a caminar per els carrers de Praga. La nostre intenciò es d'arribar fins la riba del rio Moldava, per això agafem desde Paulova, el c/ Jcná i el c/Resslova.
Al final de l'avinguda ens trobem la famosa"casa danzante"o Dancing House, un grand contrast amb les cases color pastel que es troban per tota la riba.Ens desviem una miqueta del recorregut fins el C/Kremencova per buscar la cerveseria mes antiga de Praga es diu U FLEKU a la façana es troba el seu peculiar rellotge i per dintre semble un castell.
La cervesa negra ,es de elavoració pròpia, també es restaurant.
 

  
la cervesa es forta, dons com
es pot veu a la foto, una amb la
gerra plena i l'altre amb la gerra buida.
Tornem a la riba  del riu i anem pujant fins el Teatro Nacional.
                                                                         El Castell i el pont de Carlos ja es començant a divisar. 

                                                                                                      Les vistes dels ponts son per admirar. 
Al costat, del pont de Carlos es troba un dels carrers mes  comercials de Praga.
Al C/Karlova aquí i podem trobar alguna de les cases simbòlic-es d'aquesta ciutat, com el palau (ara joieria) de la mítica Princesa Libuse, que va governa Praga al segle VII.                                                 O la casa del Pozo Dorado (ara casa de canvi)


 

Els carrers son plens de botiges per els turistes i aprofitem per provar-nos algunes cosetes, seguidament arribem al famós pont de Carlos IV aquí si troba un mon de gent passejant i nosaltres fem lo mateix, toca pasarlo, es pe-atonal i tenim forces paradetes de records a tot el recorregut com també totes les estàtues situades als laterals del pont.
         Restaurant Staromácek ( 10€ el plat)
Arriba l'hora de fer un descans i pensar amb sopar dons, tan anar i venir deu unidor la gana que tenim i a l'hora provar la cuina d'aquest país i clar provem lo mes típic el Codillo i el Gulasch. Al veure la entrada del nostre plat pensem si es per tots o per un de sol. No crec que quedem amb gana.

Una vegada em fet un sopar esplandit i veien que es de nit, havans de anar-nos a descansar al nostre hotel fem una ultima passejada per el pont i per aquest carrers plens de gent. De totes maneres per cer el primer dia anem fins l'hotel caminant, per uns carrers no massa adients, però sense cap tipus de problema, encara que recomano d'agafar el bus.